MARAMURES – Taieri ilegale de lemn din padurile Maramuresului: Plangeri penale in cazul a 16 lucratori silvici

Judeţul Maramureş a ieşit din top 3  în  ceea ce priveşte infracţiunile silvice, însă rămâne în continuare în topul judeţelor cu infracţionalitate silvică ridicată, în acest moment infracţionalitatea silvică înregistrată clasând Maramureşul pe locul 9 pe ţară.

Potrivit declaraţiilor făcute de către directorul Direcţiei Silvice Maramureş, Pavel Horj, anul trecut au fost înaintate Parchetului un număr de 16 plângeri penale împotriva unor angajaţi ai Dircţiei Silvice.

Horj a declarat că cea mai mare cantitate de material lemnos  care a fost imputată anul trecut angajaţilor din domeniu, de peste 14.000 de metri cubi, s-a înregistrat la Ocolul Silvic Dragomireşti, acesta fiind unul din ocoalele  cele mai problematice ale judeţului.

Directorul Direcţiei Silvice a declarat că volumul de material lemnos tăiat ilegal imputat personalului silvic a fost de peste 14.732 metri cubi, în raza Ocolului Dragomireşti. La Ocolul Silvic Poieni vorbim de 2.339 metri cubi, “şi acum am mai avut un control finalizat pe raza Ocolului Silvic Sighet, unde avem undeva la 7.000 metri cubi care au fost imputaţi personalului silvic”.

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a cerut atât poliţiei, cât şi celor de la Direcţia Silvică un control mult mai amănunţit asupra materialului lemnos care se taie cu  sau fără ajutorul pădurarilor sau şefilor de Citeşte mai departe

Sursa: ActualMM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>